Вижте често задаваните ни въпроси

Кликнете на желания от Вас въпрос, за да видите неговия отговор. В случай, че не откриете нужната Ви информация, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Как мога да запазя своето място за предстоящ курс?

Записване за всеки курс става след полагане на входящ тест за определяне на ниво, заплащане на учебните пособия, както и първа вноска (при групово обучение) или договорената сума за първия урок (при индивидуално обучение).

Мога ли да се запиша за курс, който не отговаря на нивото ми?

Целта на входящия тест и определянето на нивото на даден курсист е да изберем най-подходящото за него обучение. Така той ще постигне най-високи резултати и ще се чувства спокоен и уверен. При групово обучение, комбинирането на хора със значителни разлики в степента на владеене на езика ще доведе както до ниска продуктивност, така и до напрежение в учебния процес. Именно поради това ENGLISH HOUSE не толерира подобни дейности. Изключение би могло да се направи при индивидуалното обучение, където учебния процес е съгласуван с нуждите и темпото на обучаващия се.

Какво включва таксата за обучението?

Обявените такси за обучение включват входящ и финален тест, сертификат за покрито ниво (при успешно преминат финален тест и наличие на достатъчен брой посещения), както и тестове по време на обучението и допълнителни материали, подбрани по преценка на преподавателя.

Как да избера най-подходящото обучение за мен?

При избора на обучение е важно не само нивото, за което ще се готвите, но и други съществени фактори. Времето, по което се провежда курсът – помислете в коя част на денонощието се чувствате най-свежи и заредени, а и кога имате реална възможност да посещавате уроци. Типа на обучение – обмислете дали ще се чувствате по-комфортно в индивидуални или групови уроци. Освен това е добре да обърнете внимание на практическата насоченост на курса – дали ви е необходим за работа или ежедневието, за писмена или устна комуникация, за изпит или с обща насоченост?

Мога ли да се включа в курс, който вече е започнал?

Да, можете. Условията по Вашето включване зависят както от броят на вече взетите и оставащи часове на курса, така и други, строго индивидуални фактори, затова всеки подобен случай се обсъжда лично с екипа на English House.

Ще получа ли сертификат за покрито ниво?

Да, всеки наш курсист получава безплатен сертификат след успешно преминат финален тест и налични достатъчно брой присъствия. За времето и мястото на получаване на сертификата следва да се коментира с преподавателя.

Как ще бъда информиран за събития или промени по курса ми?

Всякакви промени по график или организация на курса, в който сте Вие или Вашето дете, ще Ви бъдат съобщени на email адреса, даден от Вас при регистрация в English House. За новости, настъпили в същия ден, ще бъдете уведомени чрез смс или обаждане на телефонния номер, даден от Вас при регистрация в English House. Поради това Ви съветваме внимателно да попълните своите данни при регистрация.

Трябва ли да информирам своя преподавател, когато ми се налага да отсъствам?

Нашият съвет е да информирате предварително Вашият преподавател, за да Ви информира относно материала, който ще пропуснете, както и да Ви осведоми относно евентуална възможност за наваксване на урока с друга група в English House, преминаваща същият курс на обучение. Обучаващите се индивидуално следва да вземат под внимание това, че при неявяване или отмяната на урок в срок по-кратък от 24 ч. преди уговореният за урок час, той се счита за проведен.

Как ще разбера какво да правя, ако преподавателят говори само на английски език?

Често курсистите се смущават, когато не чуват превода на всяка дума. Това е нормална реакция, но ние Ви уверяваме, че започвайки курс на обучение при нас, Вие не само ще забравите за тези притеснения още след първите Ви срещи с преподавателя, но и сами ще се убедите в ефективността на този метод. Неговата цел е разширяване на речниковия запас и постоянна практика за придобиването на увереност при комуникация на английски език. Разбира се, използването на майчиния език понякога е неизбежно, особено в началото на обучението, затова не се тревожете – преподавателите ни ще се погрижат винаги да сте наясно със случващото се.

Какво ще знам в края на курса?

Всяка учебна система, и по-конкретно учебникът към нея, показва още в началото своето съдържание. Там можете да откриете основните лексикални и граматични структури, които следва да овладеете в процеса на обучението. Важно е обаче да си поставите реалистични цели – има вероятност да не запомните всяка прочетена дума, както и да допускате малки граматични грешки. Това е нормално за всеки човек и важи дори и за майчиният му език. Затова успешно преминат финален тест се счита този, с резултат над 70%.

Как мога да оптимизирам своето представяне?

Присъствието на всички занятия често не е достатъчно, за да овладеем напълно даден учебен материал. Именно поради това е от значение и самостоятелната Ви подготовка – домашна работа, четене на допълнителна литература, дори гледане на филми и слушане на музика на изучавания език би оказало влияние върху Вашето представяне. Нашите преподаватели са винаги насреща за съвети и предложения по този въпрос, не се колебайте да ги попитате!